Par akmeņiem

akmeni
Izvēlēties tos akmeņus, kuri jums instinktīvi patīk.
Skaitās, ka dārglietu un akmeņu valoda – ir jūtu valoda.
Jūsu akmens ir tieši tas, pie kura jūs gribat pieskarties, gribētu nēsāt, tādā krāsā un formā, kura stimulē jūsos reakciju, vajadzību ņemt viņu rokās..
Tikai noteikts akmens var dot jums energiju, iespaidot to, kas notiek jūsu dzīvē noteiktā laika posmā. Bet nākamgad viss var pilnоbā izmainīties.
Šodien jums vajadzīgs zaļš akmens, tāpēc ka jums nepieciešami miers un līdzsvars. Pēc nedēļas jums palīdzēs energijas pilns sarkanas krāsas akmens.

Kad akmens izpildīs savējo “darbu”, ir nepieciešams pateikties tam. Nežēlojiet, varat aizdot viņu vai uzdāvināt kādam, kam tas pašlaik ir nepieciešams.

Kaut arī akmeņiem tika piešķirtas gan ārstnieciskās, gan maģiskās spējas, biežāk akmeņi un juvilierizstrādājumi tika izmantoti ne tik, lai ārstētu un aizsargātu, cik rotājumam.

Īpašības

No seniem laikiem pastāv cilvēka saikne ar dabu un akmeņiem.
Akmeņi un minerāļi ir ne tikai apbrīnojamas dabas veltes un izejviela rotājumiem, bet tiem piemīt arī dažādas īpašības. Ļaudis vienmēr ar lielu cieņu apbrīnoja varenos un noslēpumainos dārgakmeņu spēkus.

Cilvēki piedēvē akmeņiem maģiskās un ārstnieciskās spējas.
Akmens spēj iedarboties uz cilvēka organismu kopumā vai atsevišķi uz noteiktiem orgāniem. Pareizi izvēlētais akmens palīdz izdziedēt daudzas kaites.

Katram akmenim piemīt tikai viņam raksturīgās īpašības un tas darbojas kā cilvēka aizsargs.

Akmeņus un minerāļus ļoti iespaido cilvēka uzvedība, brīžiem tie ir ļoti viegli aizvainojami, atbildot uz netaisnību akmens var pat mainīt savu krāsu. Jebkuru akmeni ir jāsaudzē. Akmeni ir jāmīl. Zināms, ka minerāļiem piemīt enerģētiskās vibrācijas ar ārstnieciskām īpašībām.

Akmens darbība tiek noteikta pēc tā tīrības un kvalitātes.
Plaisas, defekti, burbulīši pastiprina slikto ietekmi. Tādēļ, lai efekts no akmens vai minerāļa būtu sajūtams, nepieciešams pievērst uzmanību akmeņa izvēlei.
Svarīgi ir arī tas kā akmens nonāca pie īpašnieka.

Zagtie akmeņi ir spējīgi atnest milzīgas nelaimes.
Ja akmens ir nopirkts, tad spēku tas iegūst tikai pēc dažiem gadiem.

ahats kianits  rodonits
ametists korallis roza kvarcs
citrins labradors serdoliks
dumu kvarcs lazurits serpentins
dzintars malahits sodalits
fluorits menesakmens sungits
gematits nefrits tigeracs
gagats onikss tirkizs
granats perlamutrs turmalins
jaspiss perles zadeits

Akmeņi-talismani katrai mēness dienai.

lunāra diena: brillianti un kalnu kristāls.
2 lunāra diena: žadeits, halcedons, ahāts.
3 lunāra diena: džespilits, rubīns, avantjurins, serdoliks,akvamarīns, gematīts.
4 lunāra diena: sardoniks, amazonits, zaļš nefrīts, serpentīns, uvarovīts.
5 lunāra diena: tirkīzs, rozā halcedons, marmors,dzintars, rodonīts, čaroīts, fluorīts.
6 lunāra diena: hiacints, citrīns, tirkīzs,lazurīts, rozā kvarcs..
7 lunāra diena: safīrs, heliotrops, korallis.
8 lunāra diena: sarkans granīts, hrizolīts, morions, jaspiss,olivīns.
9 lunāra diena: melnās pērles, aleksandrīts, rauhtopāzs, serpentīns, morions.
10 lunāra diena: dzintars, olivīns-hrizolīts, sardoniks, tirkīzs, gematīts, malahīts, labrodors.
11 lunāra diena: opāls, gematīts, serdoliks, ametists.
12 lunāra diena: lazurīts, korallis, pērles, perlamutrs.
13 lunāra diena: opāls, rubīns, turmalīns.
14 lunāra diena: hiacints, nefrīts, žads, safīrs.
15 lunāra diena: ahāts, morions, gagāts,, smaragds, selenīts, amazonīts.
16 lunāra diena: špinelis, turmalīns, smaragds, pērles (ne melnās), lazurīts, čaroīts.
17 lunāra diena: caurspīdīgs ametists, kraukļu un piekūna acs, cirkonijs, gematīts, onikss.
18 lunāra diena: ahāts, opāls, ametists, špinelis, akvamarīns.
19 lunāra diena: labradors, gematīts, hrizolīts, granāts, onikss.
20 lunāra diena: jaspiss un džespilīts, kalna kristāls.
21 lunāra diena: cirkonijs, avantjurins, obsidiāns.
22 lunāra diena: ahāts, safīrs, jaspiss, gaišzils nefrīts un dzintars.
23 lunāra diena: rauhtopazs, melns nefrīts, serpentīns.
24 lunāra diena: melns jaspiss, obsidiāns, malahīts, gaišzils nefrīts, onikss.
25 lunāra diena: špati, tīģeru acs, piekūnu acs, kaķu acs, marmors.
26 lunāra diena: auripigments, nefrīts, zhadeits, hrizoprazs.
27 lunāra diena: ametists, smaragds, kvarcs, selenīts, rozā un aveņu kvarcs.
28 lunāra diena: hrizoprazs, pienains opāls, žadeits, akvamarīns, ametists.
29 lunāra diena: melnās pērles, perlamutrs, obsidiāns, opāls, daudzkrāsains jaspiss.
30 lunāra diena: balts korallis, kalnu kristāls un turmalīns.

akmeni

Gaidot mazuli.

Sengrieķu legenda stāsta, ka dižena dieviete Gera, Zeva sieva, ģimenes un maternitātes aizbildne, izmētāja pa zemi akmeņus, kurus apdāvināja ar īpašībām aizsargāt sievietes grūtniecības, dzemdību un bērnu barošanas laikā. Skaista un laba tradīcija dāvāt naturālos akmeņus sievietei, kura gaida mazuļa piedzimšanu, kā arī pašam jaundzimušajam pastāv daudzās valstīs. Šī paraža parādījās ne pēkšņi.Senos laikos, kad ļaudis nespēja iespaidot procesus, kuri notiek grūtnieces un mazuļa organismā, parādijās spēcīga ticība specifiskos «palīgos», tādi kā minerāļi.

ametist Ametists palīdz apauglošanos. Ticēja, ka lai ātrāk paliktu stāvoklī vajag dzert no ametista kausa. Bet ametists zem spilvena nes laimīgus sapņus, kuri, nešaubīgi labi ietekmē nākamās mammas stāvokli. Šis akmens ir rekomendējams Ūdensvīriem, Svariem un Dvīņiem, nevēlams Lauvām un Mežāžiem.

tirkizs Tirkīzs, īpaši gaišzilais, ir tā kā radīts grūtniecēm, tā kā nostiprina veselību, palīdz saglabāt grūtniecību un nobrīdina priekšlaicīgas dzemdības. Akmens ir labvēlīgs Strēlniekiem un Zivīm, bet nevēlams Jaunavām. Gaišzils tirkīzs “strādās” tikai zeltā.

gagāts Gagāts, kuru dažreiz sauc par melnu dzintaru, sargā nākamo māti no ļauniem gariem un palīdz uzvarēt bailes, bet dzemdībās samazina sāpes. Izmantoja gagātu un kā bērnu aizsargamuletu. Šis akmens ir ļoti labvēlīgs Skorpioniem un citām ūdens zīmēm.

nefrits
Nefrīts (žadeits, žads) ir spējīgs iemitināt īpašnieka dvēselē mieru. Žads ir aizsargs gan mātei, gan bērnam. Zaļš nefrīts palīdz sievietei laimīgi dzemdēt.
.

menesakmens Selenīts (vai mēnesakmens) palīdz apaugļošanos un normālu grūtniecības norisi, kā arī laimīgi dzemdēt. Šis akmens ir spēcīgi saistīts ar Mēnesi (“Selena”- Mēness), tādēļ visvairāk der Vēžiem un piedzimušajiem pilnmēnesī. Nēsāt viņu pastāvīgi nav vēlams, bet gredzenu ar šo akmeni vajag nēsāt uz mazā pirkstiņa.

dzintars Dzintaru no seniem laikiem lietoja ārstēšanai. Dzintars vaska krāsās , caurspīdīgs un sarkans ar dzeltenīgu nokrāsu palīdz saglabāt grūtniecību. Bet ja nākamā mamma cieš no bezmiega vai galvassāpēm, tad viņai rekomendeēams likt zem spilvena neapstrādātu dzintaru. Ievērojot piesardzību var piekarināt akmeni mazula gultas galvgalā – spēcīgam miegam, laimei un veselībai.Senatnē krievu bagātās gimenēs uz zīdītājām vilka dzintara kaklarotu lai aizsargātu bērnu no nevēlamās ietekmes . Skaitījās, ka tas dod bērnam spēku un veselību. Akmens ir īpaši labs Lauvām, bet nevēlams tikai Vēršiem.

jaspiss Jaspiss – viens no spēcīgākiem aizsargiem. Asiņainie sarkans tas ārstē dzimuma orgānu slimības, labi ietekmē dzimuma orgānu energētiku, palīdz apauglošanos un apturēt asiņošanu. Zaļš jaspiss sudrabā palīdz veiksmīgi piedzemdēt. Rekomendējams piesiet viņu pie gurna vai uzvilkt dzemdētājai uz rokas. Jaspiss arī pēc dzemdībām apsargā sievieti un mazuli. Šim akmenim ir tikai viens ierobežojums: jaspiss nemīl saskarsmi ar nefrītu.

kahalongs Kahalongs (pienains opāls) ir saistīts ar maternitāti un ļoti labvēlīgs grūtniecēm. Viņš palīdzēs dzemdībās, tā kā nes dzemdētājai atvieglojumu. Bez tam, kahalongs harmonizē, nostiprina veselību un labklājību. Nēsāt gredzenu ar kahalongu vajag uz vidējā pirksta. Vēršiem šis akmens pieskaņots visvairāk, nekā visām pārējām Zodiaka zīmēm, bet Aunam un Skorpionam aizliegts.

serdoliks Serdoliks sargā sievieti, palīdz viegli dzemdēt (īpaši oraņžsarkanais). Austrumos viņu lika dzemdētājaj mutē, lai apstādinātu asiņošanu. Bet Cehijas sievietes pastāvīgi nēsāja krelles, lai pasargātos no augļa zaudēšanas un noskaušanas. Bez tam, serdoliks vienmēr tika atzīts par spēcīgu bērnu aizsargu. Apgalvo, ka viņš apsargā no noskaušanas un burvestības, attīra garu un dvesēli, nes veselību, palīdz augt, nostiprina smadzenes un dod spēku.Serdoliku rekomendē nēsāt no pašas bērnības, un konkrētāk, zobiņu līšanās ārā laikā. Serdoliks ir universāls akmens, viņu var nēsāt visas Zodiaka zīmes.

korallis Korallis ir labākais akmens ļaudīm, kuri skaita gimeni par galveno savā dzīvē. Skaitās, ka viņš nes daudzbērnu un bagatību, aizsargā no ļaunām acīm un ārstē daudzas slimības. Turklāt tautiskai pieredzei ārstēšanās ar koralli ir arī zinātnisks pamats. Šī akmens lieliskā īpašība ir tā, ka vins aizsargā ne tikai savējo saimnieku, bet arī visus viņa tuviniekus. Senatnē mazas krelles vai koraļļa zariņu , kas atgādina cilvēka formu, lika autiņu ieloču starpā, piekarināja uz aukliņas pār šūpulītim un mazulim uz kakliņa. Nesader tikai ar Mežazi.

malahits Malahīts. Senā Romā amuletus no malahīta lika šūpulītī, ticot, ko šis akmens aizsargā no visa sliktā. Bērniņiem Svariem un Lauvēniem malahīts derēs visvairāk, padarot tos par harmoniskiem, radošiem,mīļiem un pievilcīgiem.

.
Tulkojuma autore: Diana Vostrjakova.


2 komentāri

  1. Jelena said,

    13 septembra, 2012 plkst. 3:14 pm

    kāpēc jums tikai 24 lunāra dienas?


Komentēt